Digital Nomad banen

Digital Nomad banen. Het blijft een typisch fenomeen. Wanneer je ervanuit gaat dat elke dag wel eens je laatste dag zou kunnen zijn en je je vervolgens afvraagt of je elke dag ook op die manier probeert te beleven, valt het tegen. Nee, eigenlijk niet. Weinigen van ons leven hun leven alsof het de laatste dag is.

Ik begrijp het echt wel, er zit bij mij geen steekje los. Ik snap dat er geld op de plank moet komen. Dat niemand voor zijn lol werkt (spoiler alert: dat klopt dus niet) en dat je hier en daar sociale verplichtingen en verwachtingen hebt waar je niet onder uit komt. Ik zal je alvast een eindje op weg helpen: Het is gelul.

99% van de mensen die zou horen dat ze nog een maand te leven hebben, zeggen hun baan op en gaan reizen en spenderen de resterende tijd met mensen die ze écht belangrijk vinden om échte gesprekken te voeren. Gek hè? Dat dat er blijkbaar voor nodig is om eens goed wakker te worden?

Digital Nomad banen: hoe begin je?

Het belangrijkste punt is: het verleden maakt niet uit. Vandaag is vroeg genoeg om alsnog de stap naar je eigen geluk te zetten. Wil je meer contact met de mensen die je lief hebt? Pak de telefoon, bel, mail of app ze. Wil je meer van de wereld zien? Stap dan naar buiten en ga meer van de wereld zien. Wil je van die kutbaan af die je stiekem haat? Neem ontslag en ga dan wat anders doen. Vind je het lastig om Digital Nomad vacatures te vinden voor remote jobs? Ik ga je helpen! Speciaal voor jou: Met deze 5 Digital Nomad banen kun je direct aan de slag!

Virtual Assistant

Virtual Assistant. Alleen de naam is al tof. Een virtual assistant (VA) is een beetje de moderne variant van een secretaresse. Nee, je hebt er geen bibliotheekbrilletje en kokerrok voor nodig – het mag natuurlijk wel – maar een laptop is wel zo praktisch. Als VA ben je niet alleen meer verantwoordelijk voor een stuk agendabeheer, maar kunnen je taken enorm uiteen lopen van licht administratief werk tot social media management, websitebeheer, schrijven, notuleren, uitwerken van meetings, reisplanning, evenementenorganisatie en noem het maar op. Feitelijk ben je een manusje van alles, een duizendpoot en kan het je niet gek genoeg.

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je het allemaal op afstand kunt doen. Het kan overigens wel zijn dat je met bepaalde tijdzones te maken hebt en dat er gevraagd wordt om in de lokale tijdzone ook je werkuren te draaien, maar dat komt in goed overleg meestal ook wel in orde.

Het tarief voor een virtual assistant schommelt tussen de € 5 en € 75 per uur, sterk afhankelijk van het type opdracht, land waar de opdracht wordt uitgezet, spreektaal, complexiteit van de opdracht en ervaringsniveau.


Copywriter

Copywriting is fucking simpel. Als ik het zelfs kan, kan iedereen het. Ik neem je even kort mee door de basics om je direct op weg te helpen met een eenvoudig stappenplan. Ga er even goed voor zitten.

 1. Pak je laptop.
 2. Start een tekstverwerkersprogramma.
 3. Tik op je toetsenbord ‘Dit is kut.’ in. (de aanhalingstekens zijn optioneel)
 4. Sla het bestand op.
 5. Done.

Zie je? Fucking simpel.

Nu je de basics onder de knie hebt is het tijd voor een kleine verdiepingsslag. Een goede copywriter is bij voorkeur goed met taal, schrijft niet al te stoffig, heeft een persoonlijke stijl, werkt hard en effectief. Hij (of zij, het, whatever) schrijft niet om te schrijven, maar schrijft om iets toe te voegen. Het is iemand die meedenkt met en adviseert aan een klant. Een goede copywriter schrijft informerend of commercieel (of allebei) en heeft know-how van SEO.

Copywriting kan in de vorm van blogs, nieuwsartikelen, content voor landingspagina’s, social media berichten, maar ook voor pakkende teksten in advertenties en nog talloze andere varianten. Taal maakt alles mooier. Hou je van woorden, van schrijven of van taal? En lijkt remote werken je ook wel iets? Dan kan het echt geen kwaad om gewoon lekker aan de bak te gaan als copywriter!


Social media manager

Heb je regelmatig een tennisarm van het scrollen en swipen? Dan is een baan als social media manager wel iets voor jou! Of je nou een expert bent op het gebied van Instagram, Facebook, Pinterest, Tinder (even kalm, leg ik zo uit), LinkedIn of Twitter, het maakt niet zoveel uit. Ja, je leest het goed: Tinder als fundament voor Digital Nomad banen, hoe mooi is dat? Veel mensen die een Digital Nomad vacature openzetten zijn op zoek naar commercieel talent voor social media platforms. Dus een digital nomad baan die bij jou past!

Jij weet wat er speelt op de social media netwerken. Jij kent de laatste trends. Jij weet wat “hot” is en wat “not” is. Of je nou naar links of rechts swiped, jij weet wat echt aantrekkelijk is voor anderen. En voor jezelf. 😉

Vanuit je expertise en ervaring weet je hoe een bedrijf zijn producten of boodschap moet verpakken op een manier die mensen aanspreekt. Je weet snel een vertaalslag te maken naar de juiste doelgroep en weet door de juiste verhouding van visueel en inhoudelijk aantrekkelijke berichten mensen te inspireren tot een aankoop of engagement.

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar veel bedrijven (écht fúcking veel bedrijven), doen echt geen moer met social media. En dat terwijl voor veel start-ups, ZZP-ers en MKB-ers een platform als Facebook briljant is om een relatie op te bouwen met je prospects en je klanten.

Ben je dus handig met social media en hou je ervan om te multi-tasken? Trek dan de stoute schoenen aan en zorg ervoor dat je klanten meer naamsbekendheid en exposure krijgen via jouw vingers. Deze Digital Nomad job is jou op het lijf geschreven!

 • Gemiddeld inkomen: € 2.000 – € 3.000
 • Niveau: Beginner
 • Leercurve: 0-1 maanden
 • Meer informatie:  [CURSUS] Agency Masterclass

Online coaching & consulting

Wel eens een wijsneus genoemd? Of zo iemand die het altijd toch iets beter weet dan je vrienden? Of je ouders? Dan klinkt het alsof een baan als online coach of consultant je op het lijf geschreven staat!

Als online coach of consultant help je bedrijven of ondernemers (of consumenten) op een gebied waar jij expertise in hebt. Speel je je halve leven al gitaar? Leer dan iemand anders plingelen. Ben je al een tijd lang zelfstandig ondernemer geweest? Coach dan andere ondernemers om hun te helpen niet dezelfde fouten te maken als die jij in het verleden hebt gemaakt.

Je kunt gebruik maken van videotraining, videocalls (bijv. Skype), telefoon, e-mail, WhatsApp, Facebook, wat je maar fijn vindt werken. De digitale wereld is booming en misschien nog wel groter is de wereld van mensen die vertellen hoe andere mensen het leven moeten inrichten. Een van de mooiste Digital Nomad banen die er bestaat!

Of je nou superzakelijk en pragmatisch bent, of meer een fladderende hippie, voor elk type mens is er wel een markt te vinden. Het belangrijkste is dat je in jezelf en in de meerwaarde die je aan je klanten kunt bieden gelooft, en dan komt de rest vanzelf. Beloofd.

 • Gemiddeld inkomen: € 1.000 – € 4.000
 • Niveau: Medium
 • Leercurve: 0-4 maanden
 • Meer informatie:  [BOEK] E-coaching

Belegger / Daytrader

Heb je gewoon een intrinsieke pleurishekel aan andere mensen? Dan is een baan als belegger of daytrader écht een van die Digital Nomad banen voor jou!  Een heerlijke baan zonder enige vorm van menselijke interactie.

Welkom in de wereld van de euro’s, de dollars, het goud, het zilver, de olie, de Bitcoins, de aandelen, de obligaties en de indexfondsen. De wereld van de cijfertjes en de grafiekjes. Ook al heb ik niet per definitie een pleurishekel aan mensen, ik vind het ongelofelijk mooi om een gedeelte van mijn tijd te stoppen in het beleggen in indexfondsen en cryptocurrency’s.

Het lekkere? Als je er een beetje goed in bent dan kun je er schoftig veel geld mee verdienen. Daarnaast kun je het doen op de tijden dat het jou uitkomt. Bijna altijd is er wel ergens een beurs open waarop je kunt knallen en de handel in de cryptocurrency-wereld staat sowieso 24/7 aan.

Over het handelen in de indexfondsen schreef ik al eens eerder een artikel. Het handelen in cryptocurrency is een activiteit die ik sinds een aantal maanden echt actief aan het uitvoeren ben. Het is echt aan te raden om je er even goed in te verdiepen met behulp van een cursus van mensen die weten waar ze het over hebben, zodat je het duwtje in je rug krijgt wat je nodig hebt.

Het kost je misschien iets, maar zie het als een investering in jezelf. Kennis is macht, zeker in de beleggingswereld. En die investering heb je er dankzij je recentelijk opgedane kennis zo weer uitgehaald!  

Volg deze online crypto cursus eens! Je leert direct wat leuke nieuwe dingen en het heeft mij persoonlijk enorm verder geholpen! Klik hier of op de afbeelding hieronder.

Lees ook: De beste Digital Nomad ervaringen

Dus, heb je een hekel aan menselijk contact en een voorliefde voor alles wat met geld verdienen te maken heeft? Verdiep je dan eens in de wereld van het beleggen! Ook als je stiekem wel van mensen houdt.

DISCLAIMER: Dit artikel over Digital Nomad banen bevat mogelijk gesponsorde links. Wanneer je via deze links een product bestelt, is het mogelijk dat ik daar een kleine commissie over ontvang. Geen zorgen, het kost jou geen cent extra en je helpt mij in het onderhoud van deze website! Alvast bedankt!

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here