Over mij

Even voorstellen ...

The Viking

Digital Nomad

Ik ben Jurgen, inmiddels 36 jaar oud en de oudste in een gezin van 4 jongens. Ik ben altijd zoekende geweest naar wat ik precies wilde worden. Een herkenbaar probleem voor velen, vermoed ik. Om als 16-jarige een keuze te maken die richting geeft aan de rest van je leven, dat is nog al wat! En – zoals op zoveel momenten in mijn leven – heb ik de verkeerde keuze gemaakt. Ik begon vol goede moed aan een IT-opleiding en merkte dat ik als autodidact grote moeite had om te presteren binnen een breed georiënteerde opleiding. Het keurslijf van een opleiding lag mij totaal niet. Ik voelde me het lekkerste als ik gewoon kon leren wat ik zelf wilde en daarin niet verplicht werd om bepaalde leerstof tot me te nemen.

Door de jaren heen heb ik allerlei onderdelen van verschillende opleidingen gevolgd. Mijn grootste les daaruit? Dat ik geen idee had waarom ik deed wat ik deed. Er was geen plan. Geen reden. Geen rendement. Geen perspectief. Ik deed wat ik deed omdat ik toch iets moest doen. Zo ben ik eigenlijk ook de arbeidsmarkt ingerold. Ik moest nou eenmaal geld verdienen. Toch? Dat lukte uiteindelijk redelijk. Een paar jaar deed ik min of meer hetzelfde werk binnen verschillende afdelingen om uiteindelijk de stap te zetten naar een leidinggevende functie. Dit heb ik veel jaren met plezier gedaan, maar toch merkte ik dat de laatste jaren de stress toenam en mijn levensgeluk afnam.

Tijd om het roer om te gooien! Maar hoe? Veel research gedaan door boeken te lezen, websites af te struinen en inspiratie opgedaan door cursussen te volgen en blogs te lezen. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie: het kan! Het is een kwestie van willen! Het is een kwestie van doen! Het viel me wel op dat bijna alle informatie over een leven als Digital Nomad die voorhanden is, met name geschreven is voor een bepaalde doelgroep. De bankhang-jongeren. De schoolverlaters. De hipsters. Logisch, die zijn er vast in grote getalen. Maar mijn behoefte lag toch anders. Ik ging op zoek naar informatie om een volwassen leven om te gooien. En deze informatie deel ik graag met jou. Zodat we samen de eerste stappen kunnen zetten!

Sinds enige tijd ben ik dus bezig met het daadwerkelijk omgooien van mijn leven, zodat ik mijn dromen kan vervullen, in plaats van ze alleen na te jagen. Het komt allemaal neer op een mindset, op investeren in mijn toekomst en op het daadwerkelijk in actie komen. Doe je met me mee?! Het zal vast met vallen en opstaan gaan, maar ik geniet van elke stap in deze reis en kan hem ten zeerste aanraden!

Ben je er ook klaar voor of klaar mee?

Pak ook de regie weer terug over je eigen leven en ga van de vrijheid genieten!